Gå til innholdet

Tannregulering

Dersom tennene ikke passer perfekt inn i munnen din, kan dette gi problemer som kjeve- og ansiktssmerter. I noen tilfeller kan det føre til hyperaktive muskler, som er årsaken til ansiktssmerter i over 90% av tilfellene. Skader i kjeveleddet kan også føre til hyperaktive muskler. En betydelig andel av Norges befolkning lider jevnlig av hodepine, og i en god del av tilfellene kan årsaken ligge mellom tannrekkene. Da kan et tannlegebesøk være med på å avdekke hva smertene skyldes, og være første steg på veien mot å finne riktig behandling og bli kvitt plagene.

Behandling av kjeve- og ansiktssmerter

For å avdekke eventuelle feil eller mangler i kjeveleddet benytter vi MR. Deretter finner vi sammen ut hva som er riktig behandling for deg. I noen tilfeller benyttes en bittskinne for avlastning, slik at kjeveleddet kommer i riktig posisjon og muskulaturen slapper av. I andre tilfeller kan det være nødvendig med tannregulering for å bli kvitt plagene.

Tannlege Tor Tegnander har utdannelse innen bittproblemer og ansiktssmerter fra Piper Education and Research Center i USA, som er verdensledende innen behandling og diagnostisering av ansiktssmerter. Han jobber for tiden med en PHD innen feltet, og har lang erfaring med behandling av slike plager. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne riktig behandling for ditt behov.

 
Muskler3        
Inman Aligner
Clear Aligner
Oppdatert